Saken sanomaa Asiaa ajankohtaisista ilmiöistä

Kun auto on sulla alla...

Taas saimme eilen Helsingin Sanomista lukea, että Helsingissä ei haluta omistaa omaa autoa. Varmaan osittain totta, mutta kirjoitus oli varsin asenteellinen.

Auto on käyttöesine, joka hankitaan ja pidetään tarpeen mukaan. On harhaista väittää, että helsinkiläiset eivät omia autoja haluaisi. Ei ole olemassa vain yhtä "helsinkiläistyyppiä" vaan meitä on moneksi: sinkkuja, suurperheitä, pienperheitä, nuoria ja hieman vanhempia. Siis itse asiassa läpileikkaus koko kansasta. Ihmisten  liikkumistarpeet poikkeavat toisistaan eri elämäntilanteissa. Jos asut keskustassa ja koko elämäsi on raitiovaunuverkoston alueella niin auton tarve on vähäisempi kuin kaakkoisessa tai pohjoisessa osassa kaupunkia asuvalla.

Myös lisääntyvä ulkomaalaistaustaisten määrä vaikuttaa auton omistamisen mielekkyyteen. On aivan selvää, että uusien helsinkiläisten hankintalistalla auto ei ole kärkipäässä. Varsinkaan siinä vaiheessa, kun arkielämän kassavirta ei ole vielä vakiintunut. Mutta jos tarvetta ilmenee niin kyllä hekin vaan silmäilevät autokaupan suuntaan ja hyvä niin. Autohan helpottaa monella tapaa elämää.

Liikenneverkostoa tulee kehittää tasapainoisesti kaikkia palvelevaksi. Jos kevyen liikenteen verkostoa parannetaan ja samalla muuta tieverkkoa kehitetään niin kaikki voittavat. Siinä rinnalla vielä hyvä joukkoliikenne niin mikä on ollessa tien päällä. Ja on miten on; auton omistajat maksavat huikean määrän veroeuroja yhteiseksi hyväksi.             

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat