Saken sanomaa Asiaa ajankohtaisista ilmiöistä

Kuntoilijan kiusa

Kävin Helsingin Urheilutalolla, siis se perinteinen monipuolinen liikuntahalli Kallion kentän vieressä. Sen monipuolisia palveluita käyttävät kaiken ikäiset ja kuntoilijat kuin kilpaurheilijatkin. Sain kuulla siellä, että lähikorttelin uusilla joukkoliikennesuunnitelmilla vaikeutetaan Urheilutalon palveluiden käyttöä. Aloitin sitten pienen selvittelyn mistä on kyse.

Ympäröivillä kaduilla on raitiovaunupysäkkejä eri suunnista tuleville linjoille. Nyt on suunniteltu, että yhdistetään nämä pysäkit yhdeksi. Sinällään idea on varmaan lähtökohdiltaan ihan hyvä, en sitä kiistä. Tulevaisuus näyttäisi sitten ratkaisun toimivuuden. En muuten siihen usko. 

Samalla kadunvarsista halutaan poistaa 42 pysäköintipaikkaa, joita alueella on nyt muutenkin liian vähän. Miksi parkkipaikkoja pitää vähentää, jos pysäkit vähenevät ja tilaa vapautuisi muulle liikenteelle? Tässä nyt tullaankin jutun juurelle, että haetaanko jatkuvasti ratkaisuja, joilla pyritään heikentämään kaupunkimme elinvoimaisuutta ja elämisen helpottamista. Urheilutalon käyttäjissä on runsaasti liikuntarajoitteisia, joille nämä parkkipaikat ovat todella tarpeen. Toki, jos linjaus on se, että vain nuoret polkupyöräilijät käyttävät taloa ja viereistä Bragun kenttää niin ratkaisu on puolusteltavissa. Uskon, että kaikille on tilaa ja autopaikat voidaan säilyttää ja jopa lisätä niitä.

Tämä on vain yksi esimerkki Helsingin yksipuolisesta kehittämisestä ja syrjivien ratkaisujen toteuttamisesta. Kaikkien pitää voida liikkua sillä kulkupelillä minkä itse näkee ja kokee tarpeelliseksi. Pidetään Helsinki mukavana kaupunkinamme ja annetaan ihmisille oikeus tehdä omia tarpeitaan vastaavia ratkaisuja. Ja on aina hyvä muistaa, että yksityisautoilija on se, joka maksaa veroja ja paljon. Niillä saa sitten kaikkea kivaa aikaan.   

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat