Saken sanomaa Asiaa ajankohtaisista ilmiöistä

Liikenneleikkikaupunki Helsinki

Tässä helsinkiläisen kuntavaaliehdokas Tuula Salon (ps), 839,  hyvin osuva kuvaus pääkaupunkimme liikenteen kehittämisestä.

Nyt ollaan Helsingistä tekemässä aikuisille liikenneleikkikaupunkia ja ihan aikuisten oikeasti.

Liikenneympyrät ja muut mahdottomat esteet rekka-autoille ja muille. Siinähän se kivasti kiky-tunnit kuluu ympyröitä kiertäessä.

Hankaloitetaan ammattiautoilijoiden työtä, halutaan ytimestä vanhukset ja vammaiset pois saati lastenrattaiden kanssa kulkevat vanhemmat.

Onko kaupungistamme tulossa vain tervejalkaisille nuorille tarkoitttu leiriytymis- ja bilehilepaikka?

Eikö vanhuksilla, liikuntarajoitteisilla ja vammaisilla ole oikeutta päästä kaupunkimme kulttuuririentoihin, ravintoloihin ja ostoksille jatkossa Esim. Savoyhin sekä Espan tarjoamiin paikkoihin?

Kehä III taakse rekkaparkki, minne kaikki jakeluautot, ambulanssit, paloautot ja poliisiautot jätetään.
Sieltä sitten nokkakärryrallia Espalle ja Erottajalle.

Siinä panimotuotteet ja maidot hölskyen kuskit kilvan kiirehtää keskustaa kohti kaupunkibulevardeja pitkin ihaillen puistoisia maisemia, joita auton akkunasta ei ennätä katsella.

Palomiehet tikkaiden ja letkujen kanssa kipittävät sekä vesipostien että sammutettavien rakennusten luo.

Ambulanssista otetaan vain paarit ja potilas. Siinä on kiva potilaankin kivuissaan mukulakivillä kolkuttaa sairaalaa kohti.

Työkyvyn- ja kunnon ylläpito samassa paketissa.
Siinä salskeat nuoret ja vähän vanhemmatkin autoilijat saavat liikettä niveliin.

Vai aiheuttaneeko tämä ralli työtyrvallisuusriskin? Jos vaikka sydän pettää rallia rundatessa tai nokkakärrykolarit lisääntyvät?

Tämä on jo laulunpaikka!

"....Käy tuuli aaveiden kaupungissa, kunnat nitisee liitoksissa, onko mun toivoni sammuksissa, missä mun kaupunki on? Nyt olen uuden risteyksen eessä, sänki poskella itken reessä, ei ristin sielua liikenteessä, missä mun kaupunki on? Jos et tykkäät tästä muutoksesta, ni lähetkö baariin? Tämä kylä on kuin autiosaari, mä oon sun perjantai ja maanantai Missään ei kettään, lähekkö silti...."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat